پرورش و تقویت حافظه دیداری در کودکان (کاربرگ آموزشی)

۲۹۸,۰۰۰ تومان

مجموعه ای از تمرین های مداد و کاغذی برای پرورش حافظه دیداری در کودکان

فعالیت های متفاوت و جدیدی که سبب تقویت حافظه دیداری در کودکان می شوند…

طراحی اختصاصی برای وبسایت “دوران طلایی”

 طراحی محتوا و اجرا: ملیحه پورنامداری

مخاطب محصول : کودکان

مناسب برای سنین 4 تا 7 سال

22 صفحه کاربرگ آموزشی در اندازه A4

حجم فایل : 2MB

امکان دانلود محصول بلافاصله پس از خرید

 

توضیحات

حافظه دیداری کودک

توضیحات محصول:

حافظه دیداری چیه و چرا اهمیت داره؟

حافظه دیداری یکی از بخش های اصلی حافظه در انسانه. اطلاعات ما از جهان، از طریق حواس مختلف ما دریافت و به حافظه سپرده می شن. تمام چیزهایی که فقط و فقط از طریق دیدن و بدون عوامل دیگه ای مثل حرکت،گفتار یا صدا و … و در قالب تصاویر، اشکال یا نمادهای تصویری، به حافظه سپرده می شن، حافظه دیداری ما رو تشکیل می دن و از اونجایی که درصد زیادی از یادگیری های ما از طریق دیدن و در سنین کودکی، در حدود 3/5 تا 7 سالگی، رخ می ده پرورش و تقویت حافظه دیداری در کودکان از اهمیت زیادی برخورداره.

تفاوت بین دیدن و ادراک دیداری:

 بینایی یکی از مهم ترین حواس ماست و ما بخش زیادی از اطلاعات خودمون رو از این طریق دریافت می کنیم و قسمت بزرگی از یادگیریمون هم از همین طریق اتفاق می افته.

اما مهارت دیدن و یادگیری از اون طریق، فقط به حس بینایی ارتباط نداره. در حالت کلی بازتاب نوری که از اشیاء به چشم ما وارد می شه باعث می شه که ما بتونیم اون اشیاء رو ببینیم. اما موضوع، فقط دیدن اشیاء نیست…

ما باید بتونیم چیزهایی رو که می بینیم پردازش کنیم، بفهمیم، به اونا معنا ببخشیم و موارد مهمشون رو به خاطر بسپاریم. به این فرایند ادراک بینایی یا ادراک دیداری (Visual perception) گفته میشه.

ادراک بینایی (یا دیداری) چیه؟

ادراک بینایی شامل مهارت هاییه که به چیزی بیشتر از سلامت چشم و اندام های مرتبط با دیدن ربط دارن. خیلی از کودکان و یا حتی بزرگسالانی که در مهارت های ادراک بینایی دچار مشکل هستند، هیچ مشکلی در فرایند بینایی خودشون ندارند و چشمان کاملاً سالمی هم دارند.

مشکل اینجاست که اونا یاد نگرفته اند که به طور مؤثری از حس بینایی خودشون برای درک و پردازش اطلاعات دریافتی استفاده کنند.

حافظه دیداری یکی از مهارت های مهم و زیر شاخه ادراک بیناییه که نقش بسیار مهمی در زندگی و همین طور در یادگیری ما و به ویژه کودکان و دانش آموزان داره.

نقش حافظه دیداری در زندگی و یادگیری کودکان:

کودکان از همون چند ماه اول تولد شروع می کنن به ثبت کردن اطلاعات تصویری در حافظه خودشون. به همین خاطر هم هست که افراد آشنا رو می شناسن و نسبت به غریبه ها عکس العمل نشون می دهند.

یا مثلاً یادگیری اسم اشیاء و وسایل به کمک همین حافظه دیداری اتفاق می افته. اونا یه تصویر از شیئی که می خوان اسمش رو یاد بگیرن در حافظه خودشون ثبت می کنن و اسمش رو یاد می گیرن.  موارد مختلف دیگه ای هم وجود دارن که بچه ها با کمک حافظه دیداریشون اونا رو یاد می گیرن.

حافظه دیداری و تأثیر اون بر آموزش های رسمی به کودکان:

علاوه بر مواردی که در قسمت قبل گفتم، کودکان برای یادگیری و آموزش های رسمی در مدرسه هم نیازمند استفاده از حافظه بیناییشون هستند.

اونا برای یادگیری نمادها و قراردادهای تصویری مختلف، مثلاً نمادهای نوشتاری یا ترسیمی در ریاضی مثل شکل نوشتاری عددها، نمادهای عملیات ریاضی، شناختن اشکال هندسی و… و یا برای شناخت حروف الفبا در یادگیری خواندن و نوشتن باید از حافظه تصویری خوبی برخوردار باشن.

 

    تحقیقات نشون میدن که اکثر دانش آموزان مبتلا به مشکلات خواندن و نوشتن از مشکل حافظه دیداری هم رنج می برند.

 

پرورش حافظه دیداری در کودکان

 

چرا حافظه دیداری برای دانش آموزان فارسی زبان از اهمیت بسیار بیشتری برخورداره؟

هر چقدر موضوع حافظه دیداری برای  دانش آموزان در سراسر دنیا اهمیت داشته باشه، باید گفت که برای دانش آموزان فارسی زبان و زبان هایی مشابه فارسی (که به حافظه دیداری متکی هستند)، از اهمیتی به مراتب بالاتر برخورداره.

دلیل این موضوع وابستگی شدید املای کلمات در زبان فارسی به حافظه دیداریه.

رایج ترین مشکل املای دانش آموزان فارسی زبان، غلط نویسی کلماتیه که از حروف هم آوا در اونا استفاده شده.

حروف هم آوا (همصدا یا یک صدا) حروفی هستن که شکل های متفاوتی دارن، ولی با صدای یکسانی تلفظ می شن.

(الف،ء،ع) (ذ،ز،ض،ظ) (ث،س،ص) (ح،ه) (ت،ط) و در بعضی لهجه ها (غ،ق) حروفی هستند که با وجود تفاوتِ نوشتاری، از نظر شنیداری در زبان فارسی یکسان هستن و دقیقاً مثل هم تلفظ می شن.

در زبان عربی، هر کدام از این حروف علاوه بر شکل متفاوتشون، صدای متفاوتی هم دارند و به شکلی متمایز از سایر حروف تلفظ می شن. بنابراین دانش آموز با شنیدن اون تلفظ می تونه حرف مورد نظر رو تشخیص بده و کلمه رو درست بنویسه. 

اما دانش آموز فارسی زبان، برای یادگیری املای درست این کلمات‌، تنها به حافظه تصویری خودش متکیه. در واقع اون باید شکل درست هر کلمه ای رو که از این حروف در اونا استفاده شده به حافظه بسپاره و موقع نوشتن به یاد بیاره.

با توجه به تعداد نسبتاً زیاد این حروف، درصد زیادی از کلمات، در زبان فارسی از این گروه هستند؛ بنابراین یادگیری اونا نیازمند یک حافظه دیداری قدرتمند و ماهر برای به خاطرسپاری تعداد زیادی از کلماته. همین موضوع املای فارسی رو کاملاً به حافظه دیداری وابسته کرده و رایج ترین غلط های املایی حتی در بین بزرگسالان، به این مسئله ارتباط داره.

به همین خاطر هر تمرین و تلاشی برای تقویت حافظه دیداری در کودکان، کمک مؤثر و مفیدی به یادگیری بهتر، سریع تر و ماندگارتر خواندن، نوشتن، ریاضی و به ویژه املای بچه هاست.

تقویت حافظه دیداری در کودکان باید از سنین کم و با تمرین های مختلف شروع بشه تا کودک در اون به مهارت برسه.

* تحقیقات مختلفی در زمینه حافظه دیداری و نقش تمرین و سایر عوامل موثر بر بهبود این مهارت در دانش آموزان انجام شده است.

  حافظه دیداری برای درست نویسی کلمات (املا) در زبان فارسی نقشی بسیار مهم و حیاتی دارد…

 

تقویت حافظه دیداری در کودکان و املا

نکته مهم: در صورت خرید این محصول، آن را فقط برای فرزند خودتان استفاده نمایید.

کپی از آن یا قرار دادن آن در اختیار دیگران، نقض حقوق نویسنده بوده و به هیچ وجه مورد رضایت مولف این اثر نیست.

احترام به حقوق مولفین آثار آموزشی، نشانه شخصیت شما و و سبب حمایت از تولید چنین محصولاتی است و استفاده نا به جا از آن غیر اخلاقی می باشد.

اگر به عنوان مثال مربی یا آموزگار هستید و می خواهید برای دانش آموزان خود استفاده نمایید، لطفا از طریق راه های صفحه تماس با من، در مورد این مسئله تماس بگیرید تا درباره نحوه و شرایط همکاری با مراکز آموزشی و آموزگاران و مربیان محترم، اطلاعات کافی دریافت نمایید.

پیشاپیش از رفتار متعهدانه شما سپاسگزارم…

خرید محصول

 

محتوای محصول پرورش و تقویت حافظه دیداری در کودکان:

این محصول حاوی ۲۲ صفحه کاربرگ تمرینه در اندازه A4، که به طور اختصاصی برای سایت “دوران طلایی”  طراحی کرده ام و اونا رو در هیچ کتاب یا سایت دیگه ای نمی تونید پیدا بکنید. این فعالیت ها کپی یا ترجمه نیستند و کاملاً اختصاصی طراحی شده اند.

در این کاربرگ ها از تصاویر زیبا، کودکانه و با کیفیت استفاده شده که جذابیت اونا رو برای بچه ها  افزایش بده و علاوه بر تقویت حافظه دیداری در کودکان، باعث علاقمندی اونا به رنگ آمیزی تصاویر و در نتیجه تقویت مهارت های حرکتی ظریف و دست ورزی در اونا بشه.

برای به خاطرسپاری تصاویر سعی کرده ام تا با یک فعالیت سبک و ساده مثل رنگ آمیزی یا نام بردن و یا حرف زدن راجع به تصاویر و … ، عمل به حافظه سپردن رو برای کودک آسون تر و پایداری محفوظات اونو بیشتر کنم.

این محصول چه چیزی رو به کودک یاد می ده؟

فعالیت های این محصول به شکلی طراحی شده اند که به خاطر سپاری و یادآوری مجدد تصاویر، رنگ ها و سایر المان های بصری رو به بچه ها یاد می ده.

کودک ضمن انجام این تمرین ها، که سعی کرده ام میزان دشواری اونا رو به صورت ملایمی افزایش بدهم، با فرایند به خاطرسپاری تصاویر آشنا میشه و کم کم ضمن انجام فعالیت ها متوجه خواسته و هدف اصلی سؤالات میشه و یاد می گیره چطور از حافظه دیداریش به شکل مؤثرتری استفاده کنه و گنجایش این بخش از حافظه اش رو افزایش بده.

به علاوه انجام این تمرین ها، دقت و توجه دیداری کودک رو هم تقویت می کنه.

این فعالیت ها برای چه کودکانی و چه گروه سنی مناسب هستند؟ 

گروه سنی اصلی مورد نظر من برای انجام این فعالیت ها کودکان ۴ تا ۷ ساله هستند. با وجود این، با توجه به سطح کودک و شناختی که نسبت به فرزند خودتون دارید ممکنه بتونید از حدود ۳ و نیم سالگی هم، همه یا دست کم بعضی از فعالیت های اونو با کودک تمرین کنین. هر چند در سنین پایین تر از ۴ سال بهتره نمونه همین تمرین ها رو به صورت عملی و تجربی و یا در قالب بازی در خونه با کودک انجام بدین.

  نکته مهم (برای کودکان بیشتر از 7 سال) :

کاربرگ های تقویت حافظه دیداری در کودکان ، برای بچه های بالاتر از ۷ سال که در حافظه دیداری دچار مشکل هستند نیز مفیدند و استمرار بر چنین فعالیت هایی به حل مشکل اونا در این زمینه بسیار کمک خواهد کرد. (یکی از نشانه های چنین دانش آموزانی غلط های املایی فراوان مخصوصاً در حروف هم آواست)

برای دانش آموزانی که به خاطر ضعف حافظه دیداری در املا ضعیف هستند، املا گفتن های مکرر کمک چندانی به بهبود وضعیت اونا نمی کنه؛ چون تا وقتیکه مشکل اصلیشون (یعنی ضعف در حافظه دیداری) به طور ریشه ای برطرف نشه، املا گفتن زیاد، براشون حاصلی به جز خستگی، کسالت، دلزدگی و همین طور ایجاد احساس یأس و شکست و کم شدن اعتماد به نفس  نداره.

بنابراین لازمه که در کنار املا گفتن به روش های مختلفی سعی کنیم حافظه دیداری اونا رو هم تقویت کنیم، که انجام چنین فعالیت هایی می تونه این کمک رو به چنین دانش آموزانی بکنه.

بنابراین اگر فرزند 8 یا 9 ساله ای هم دارید که در حافظه دیداری دچار مشکله، می تونید از این کاربرک ها براش استفاده کنید.

 

چرا کاربرگ:

با وجود اینکه میشه تمرین های مختلفی رو در قالب فعالیت های مختلف، به جز کاربرگ، به بچه ها ارائه کرد تا این مهارت یا سایر مهارت های اونا افزایش پیدا کنه، اما کاربرگ های مداد و کاغذی به ویژه در سنین پیش از دبستان از ابزارهای آموزشی بسیار مؤثر، جذاب و مورد علاقه بیشتر کودکان هستند.

این کاربرگ ها هم به خاطر القای احساس بزرگی به بچه ها و هم به خاطر متفاوت بودن و جدید بودنشون به نسبت سایر فعالیت های روزمره کودکان و همین طور به دلیل نحوه انجامشون، برای کودکان هیجان انگیز و دوست داشتنی هستن و اغلب بچه ها از انجام اونا لذت می برن و علاوه بر این، تمرین مناسبی برای آمادگی بچه ها برای ورود به مدرسه و آشنا شدنشون با روش های آموزشی مدرسه به حساب میان.

کاربرگ های آموزشی می تونن مطالب آموزنده زیادی رو به کودکان منتقل کنن و مهارت های مختلف پیش نیاز مدرسه مثل دست ورزی، هماهنگی بین چشم و دست و خیلی از مهارت ها و مفاهیم دیگه رو در اونا افزایش بدهند.

شما با اجرای این تمرین ها برای فرزندتون یاد می گیرین که چطور به شیوه همین فعالیت ها، در شرایط مختلف و حتی در قالب بازی تمرین هایی رو با فرزندتون انجام بدین که باعث تقویت هر چه بیشتر حافظه دیداری در اونا بشین.

نحوه دریافت و اجرای کاربرگ های پرورش و تقویت حافظه دیداری در کودکان:

شما پس از ثبت سفارش و پرداخت هزینه، بلافاصله می تونید فایل محصول پرورش و تقویت حافظه دیداری در کودکان رو دریافت کنین. از این فایل پرینتی تهیه کنین و در اختیار فرزندتون قرار بدین و با توجه به توضیحات هر تمرین و همین طور مطالبی که در مقدمه توضیح داده ام، فعالیت ها رو با فرزندتون انجام بدین.

پشتیبانی محصول پرورش و تقویت حافظه دیداری در کودکان:

پشتیبانی از این محصول دقیقاً پس از ثبت سفارش شما شروع میشه و اگر در هر کدوم از مراحل (خرید، دریافت فایل و یا اجرای فعالیت ها) به مشکل یا سؤالی برخوردید می تونید به روش هایی که در صفحه تماس با من اومده، اونو رو مطرح کنید تا بهش جواب بدم.

همین طور شما می تونید سؤالات خودتون رو راجع به نحوه انجام فعالیت ها در قسمت نظرات همین محصول ثبت کنین تا جواب خودتون رو دریافت کنین.

خوبی این کار اینه که شاید سؤال شما، برای دوستان دیگه ای هم که محصول رو تهیه کرده اند مفید باشه و بتونیم اونجا با هم تبادل نظر کنیم و استفاده بهتر و مؤثرتری از این فعالیت ها ببریم.

به روز رسانی محصول:

اگر در آینده به نکته یا ایده ای در رابطه با این محصول برسم و یا موضوع خاصی باشه که از طریق سؤالات و نظرات شما متوجه بشم، حتما در قالب به روز رسانی  های بعدی در این محصول قرار می دم که برای افرادی که قبلاً این محصول رو تهیه کرده باشن کاملاً رایگان خواهدبود.


نکته مهم: در صورت خرید این محصول، آن را فقط برای فرزند خودتان استفاده نمایید.

کپی از آن یا قرار دادن آن در اختیار دیگران، نقض حقوق نویسنده بوده و به هیچ وجه مورد رضایت مولف این اثر نیست.

احترام به حقوق مولفین آثار آموزشی، نشانه شخصیت شما و و سبب حمایت از تولید چنین محصولاتی است و استفاده نا به جا از آن غیر اخلاقی می باشد.

اگر به عنوان مثال مربی یا آموزگار هستید و می خواهید برای دانش آموزان خود استفاده نمایید، لطفا از طریق راه های صفحه تماس با من، در مورد این مسئله تماس بگیرید تا درباره نحوه و شرایط همکاری با مراکز آموزشی و آموزگاران و مربیان محترم، اطلاعات کافی دریافت نمایید.

پیشاپیش از رفتار متعهدانه شما سپاسگزارم…


خرید محصول

1 دیدگاه برای پرورش و تقویت حافظه دیداری در کودکان (کاربرگ آموزشی)

  1. امتیاز 5 از 5

    وحید بارورز (مالک تایید شده)

    درود, یک محصول خیلی خوب بود, امیدوارم محصولات دوران طلایی بیشتر شود. سپاس

    • ملیحه پورنامداری

      سلام، خیلی متشکرم از نظر لطف شما، امیدوارم که برای فرزندتون بسیار دوست داشتنی و مفید باشه


دیدگاه خود را بنویسید