چرا در دوران ما پرورش خلاقیت در کودکان اهمیت دارد؟

خلاقیت کودکان

چرا در دوران ما پرورش خلاقیت در کودکان اهمیت دارد؟

پرورش خلاقیت در کودکان مسئله ای است که در دوران ما از اهمیت زیادی برخوردار است. همه جا صحبت از خلاقیت است و همه افرادی که به نوعی با کودکان در ارتباطند، از آن سخن می گویند.

با وجود اینکه این موضوع، به این شکل و با این نام و تعریف، قدمت چندان زیادی ندارد، اما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

یکی از نظریه پردازان مشهور در این زمینه، خلاقیت را به منزله مرگ و حیات یک جامعه می داند.

اگر ما از افرادی باشیم که هنوز به این موضوعباور نداشته باشیم، به زودی و ظرف چند سال آینده کاملاً به آن ایمان خواهیم آورد.

امروزه حتی با یک نگاه سطحی نیز می توان اهمیت این موضوع و تفاوت ایجاد شده به واسطه آن را در موفقیت افراد، جوامع و کشورهای مختلف مشاهده نمود.

حتی در گذشته نیز با وجود آن که نامی از خلاقیت و اهمیت آن به میان آورده نمی شد، می توان نشانه های وجود خلاقیت را در افراد پیشرو، متفاوت و موفق هر حوزه که نامی از آنان در تاریخ مانده است، به اثبات رساند.

افرادی که خود را از قالب چارچوب ها و بند و بست های مختلف مانند تفکرات غالب و عمومی، تعصبات، قضاوت ها و نظرات دیگران، فرهنگ، جامعه و … رها نموده و با نگرشی متفاوت از سایرین، هدف خود را پی گرفتند و یا ایده مشابهی را به شیوه ای متفاوت انجام دادند و نقاط عطف و یا حتی گاهی انقلاب هایی را در زمینه کاری خود ایجاد نمودند.

امروزه به دلیل تکثر افرادی که در هر حوزه آموزش دیده اند، افرادی می توانند در زمینه شغلی، تحصیلی و یا علاقمندی خود موفق و پیشرو باشند که حرفی متفاوت برای گفتن داشته باشند.

این موضوع مهم ترین دلیل تلاش، برای پرورش خلاقیت در کودکان به حساب می آید.

از آنجایی که با افزایش سن، محدودیت ها و موانع خلاقیت نیز افزایش می یابند، باید در سنین خردسالی و کودکی توجه ویژه ای به پرورش خلاقیت در کودکان نشان داد و عادت اندیشیدن به شکل خلاقانه و داشتن نگاه نوآورانه را در کودکان نهادینه ساخت.

باید توجه داشته باشیم که خلاقیت از ثمرات اصلی تفکر خلاق است که در آینده و مطالب بعدی به روش های ایجاد و پرورش آن در کودکان بیشتر خواهم پرداخت.

شما را به دیدن توضیحات کامل تر در ویدیوی زیر  دعوت می کنم:

مدت زمان فایل ویدیویی: ۸ دقیقه و ۳۳ ثانیه

برای دانلود ویدیو روی ویدیو کلیک راست کنید و Save video as را بزنید.

آیا به نظر شما شیوه های رایج در کشور ما، در مدارس، مراکز آموزشی و … مسیر درستی به سمت این هدف در پیش گرفته اند؟ و چه نوع تفکر یا اقدامی ما را به این خواسته نزدیک تر می کند؟

نظر خود را در بخش دیدگاههای همین صفحه ثبت نمایید.

متشکرم…

برای آشنایی با قاتلین خلاقیت کودکان حتماً مقاله زیر را مطالعه نمایید.

 

با ۴۰ مورد از کُشنده های خلاقیت کودکان آشنا شویم.(مهم ترین موانع خلاقیت در کودکان)

موانع خلاقیت کودکان

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *